Ensimmäinen kysymys

Kertoessani ihmisille tarinaamme siitä, miten olemme päätynyt lähetystyöhön, olen alkanut pohtia laajempaa kysymystä: Mistä ihmisen ura lähetystyöntekijänä saa alkunsa? Koska tehtäviä, tarpeita ja tekijöitä on monenlaisia, alkupiste ei voi liittyä itse työhön. Kun olen keskustellut muiden työntekijöiden kanssa tästä asiasta, olen huomannut monien tarinan alkaneen ensimmäisestä kysymyksestä.

Meidän tarinamme alkoi, kun Suvi kertoi miettineensä, voisiko Jumalalla olla varattuna meille paikka lähetystyössä ja minä sanoin ajatelleeni samaa. Itseasiassa tämä kysymys oli pyörinyt jo hetken aikaa minun ja Suvin mielessä, ennen kuin uskalsimme tai osasimme kertoa siitä toisillemme. Meillä ei ollut valmiina valtavaa kutsumusta lähteä Afrikkaan tai vastaavaa, josta olimme kuulleet lähetystyön yhteydessä usein puhuttava. Aloimme tutustumaan erilaisiin lähetystyömahdollisuuksiin, ja päätimme, että olisimme avoimia kaikille vaihtoehdoille. Ensimmäinen kysymys sai meidät rukoilemaan ja esittämään kysymyksemme Jumalalle, ja siitä alkoi nopeasti etenevä tapahtumasarja, joka on nyt viemässä meitä seuraavaan pisteeseen.

Ensimmäinen kysymys voi olla jokaiselle hieman erilainen. Mitä jos minäkin lähtisin? Voisinko tehdä jotain Jumalan valtakunnan hyväksi? On harmillista, miten moni saattaa jättää tämän kysymyksen huomioimatta, koska heillä on tietynlainen kuva lähetystyöstä, eivätkä koe sopivansa mukaan. Jumalan valtakunnan työssä on käyttöä kaikille Luojan antamille lahjoille.

Ennen kaikkea on ratkaisevaa, että kuuntelemme mitä Jumalalla on sanottavana meille. Kun OM- urani alussa osallistuin orientaatiokonferenssiimme, Jumala muistutti minua usein siitä, että Hän on kutsunut minut tähän tehtävään, enkä minä Häntä. Silloin aloin vähitellen ymmärtää, että ensimmäinen kysymys nousi sydämillemme, koska Jumala kutsui meitä. Jos siis pohdit omaa paikkaasi Jumalan suunnitelmissa, ole avoin ja valmis muutokseen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s