Sanoja kirjoista ja vähän niiden sivusta

Kun kuukausi sitten saavuimme tänne OM:n kampukselle ja pääsimme sisään asuntoomme, ensimmäisenä meille annettiin omat kappaleet kirjasta, jonka olimme halunneet lukea jo jonkin aikaa. Tiesimme että Andrew Scott, OM:n toiminnan johtaja  täällä USA:ssa, oli kirjoittanut ensimmäisen kirjansa ”Scatter – Go therefore and take your job with you”, joka nimensä mukaisesti käsittelee tarvetta kehittää uusia mahdollisuuksia ihmisille osallistua lähetystyöhön heidän oman ammattitaitonsa kautta. Vaikka kirjan jokainen sivu ei puhutellut meitä, saimme silti valtavasti uusia näkemyksiä oman paikkamme löytamiseen lähetystyössä.

Ennen kuin tulin rekrytoiduksi OM:ään, en ollut erityisen kiinnostunut hengellisestä kirjallisuudesta. Olin kyllä lukenut muutamia seurakunnan kautta saamiani kirjoja, jotka olivat ihan hyviä, mutta en kokenut niitä yhtä mielekkäiksi seikkailuromaanien tai tietokirjojen rinnalla. Aloitettuani OM:ssä sain kuitenkin hyvin nopeasti ymmärtää, että OM tunnetaan maailmanlaajuisesti nimenomaan hengellisen kirjallisuuden levittämisestä, ja jotta itse voisin jonain päivänä jakaa näitä kirjoja muille, tiesin, että minun pitää ensin itse lukea ainakin keskeiset kirjat.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana olenkin lukenut enemmän hengellistä kirjallisuutta kuin aiemmin koko elämäni aikana. Aluksi tuntui hieman erikoiselta lukea esimerkiksi jonkun pastorin pohdintoja ja tarinoita, mutta jo ennen kuin pääsin ensimmäisen valitsemani kirjan loppuun, oli sisälläni alkanut tapahtua. En täysin ymmärtänyt lukemaani ja kyseenalaistin monia ajatuksia. Kun sitten keskustelin kaverini kanssa näistä kirjan esiin nostamista kysymyksistä, oivalsin uusia asoita Jumalan lapsena elämisestä ja Jeesuksen seuraamisesta. Tämä oli muuten Neil Andersonin kirja ”Vapauttava totuus”, jonka toivomme jokaisen OM:ään tulevan lukevan. Suville samankaltainen silmiä avaava lukukokemus puolestaan oli, kun han luki OM:n perustajan, George Verwerin kirjan ”Ulos mukavuusvyöhykkeeltä”. Kirjan lukemisen jälkeen Suvi sanoikin minulle, kuinka oli alkanut näkemään lähetystyötä aivan uudessa valossa.

Vähitellen oivalsin, ettei hengellisiä kirjoja ole tarkoitus lukea samalla tavalla kuin romaaneja tai tietokirjoja. Parhaimmillaan hengelliset kirjat esittavat uusia ajatuksia ja nakokulmia, ja joskus jopa kyseenalaistavat vanhat itsestäänselviltä tuntuneet ajatukset.  Hengellinen kirjallisuus parhaimmillaan mahdollistaa ja antaa välineitä henkilökohtaiselle ja hengelliselle kasvullemme. Kirjojen sivuilta Jumala voi herättää  kysymyksiä meidän omasta elämästämme – yhtälailla niin hyvien kuin huonojen kirjoittajien kautta.

Kaikkea lukemaansa ei ole tarkoitus vastaanottaa sellaisenaan vaan sitä pitää vähän pureksia ja pohtia. Voi olla, että sisältö ei lopulta milläänlailla ole omien ajatusten mukaista tai tuo itsessään mitään uutta omaan elämään, mutta se voi auttaa ymmärtämään muita ihmisiä tai maailman tapahtumia. Jos haluaa kasvaa omassa uskossaan ja olla avoin Jumalan mielen mukaiseen muutokseen omassa elämässä, on tarpeellista tutustua muiden ajatuksiin uskosta samaan Jumalaan.

– Tatu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s