Ajatuksia ammatillisesta kehittymisestä ja oman paikan löytämisestä

Olen kipuillut viime vuosina paljon oman ammatillisen kehittymisen kanssa. Opiskelen parhaillani kasvatustieteen maisteriksi, ja erikoistumiseni on aikuiskasvatuksessa ja elinikäisessä oppimisessa. Koska en valmistu suoranaisesti mihinkään olemassa olevaan ammattiin, joudun pohtimaan osaamistani ja taitojani paljon enemmän kuin esimerkiksi se, joka valmistuu luokanopettajaksi tai hammaslääkäriksi.

Kesän aikana täällä Amerikassa olen kuitenkin alkanut saamaan jonkinlaista näkemystä siitä, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Yksi työtehtävistäni täällä on ollut harjoittelijoiden opetussuunnitelmaan tutustuminen, ja sen toiminnan kehittäminen. Aluksi epäilin, ettei minulla olisi mitään annettavaa, mutta päätin kuitenkin rohkeasti yrittää parhaani, oli lopputulos mikä tahansa. Kun sitten juttelimme harjoittelunohjaajani kanssa ja sain mahdollisuuden esittää tekemiäni huomioitani ja kehitysideoita, sainkin yllättäen kuulla, että antamani palaute ja ideat auttavat OM USA:aa valtavasti harjoitteluohjelman kehittämisessä. Olin myös luonut opetussuunnitelmalle uuden rakenteen, ja tekemääni mallia aiotaan käyttää jatkossa. Peloistani huolimatta olin saanut aikaan jotain merkittävää. 

Kuten aiemmin sanoin, en koe sopivani mihinkään valmiina olemassa olevaan työmalliin perinteisessä lähetysmaailmassa. Kuitenkin kesän aikana minulle on vahvistunut tunne siitä, että haluan olla mukana lähetystyössä. Parin viime kuukauden aikana olen huomannut että OM:ssä järjestättävien monien koulutusohjelmien yhteydessä tarvittaisiin lisää asiantuntevaa kasvatustieteen osaamista viemään jo olemassaolevaa työtä eteenpäin. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että Jumala kutsuu minua johonkin työtehtävään, joka ei välttämättä ole vielä olemassa. Tulevaisuudessa haluaisin olla kehittämässä lähetyskentillä tarjottavaa koulutusta, tehdä opetussuunnitelmia, ja ehkä myös kouluttaa ihmisiä esimerkiksi kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta ja erilaisista ohjaus- ja koulutusnäkökulmista – toisin sanoen opettaa opettamaan. En tiedä onko tällainen työ mahdollista mutta uskon, että jos suunnitelmat ovat Jumalan mielenmukaisia, Hän kyllä avaa oikeat ovet. Jumala on luonut meistä jokaisen täyttämään oman tehtävämme, joka voi olla jotain sellaista mitä ei vielä ole olemassa.

-Suvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s