”Oma koti kullan kallis” ja 5 muuta syytä jotka estävät sinua lähtemästä

1. Kyllä joku muu hoitaa

Tunnumme usein unohtavan, että lähetyskäsky koskee jokaista kristittyä. Kun Jeesus antoi lähetyskäskyn, Hän ei sanonut että ”Te lähetyskurssin käyneet sairaanhoitajat menkää…”, vaan yksinkertaisesti ”Menkää ja tehkää…”. Toisin sanoen, käsky kuuluu jokaiselle Jeesuksen seuraajalle.  Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Yksinkertaisesti sanottuna se tarkoittaa sitä, että jokaisella kristityllä on velvollisuus  osallistua lähetystyöhön tavalla tai toisella. Kaikkien paikka ei ole välttämättä lähetyskentällä, mutta jokaisella on mahdollisuus osallistua työhön esimerkiksi taloudellisella tukemisella ja esirukouksella.

2. Eikö suurin osa ole jo tavoitettu?

Niinhän sitä saattaisi luulla, mutta valitettavasti asia on päinvastoin. Vaikka sosiaalinen media on helpottanut ihmisten tavoittamista, ei sanoma evankeliumista ole vielä levinnyt kaikkien kansojen keskuuteen – itse asiassa joka päivä syntyy 57 000 lasta perheisiin, joissa Jeesusta ei tunneta.

3. Eihän mulla ole mitään annettavaa

Niin, eikös siellä kentällä tarvita pääasiassa lääkäreitä tai opettajia? Itse asiassa, jokaisen ammattitaidoille ja intohimoille löytyy varmasti tarvetta jostain päin maailmaa. Nykyään on yhä yleisempää lähteä nimenomaan tekemään oman alan töitä, juuri niitä asioita missä kukin on hyvä ja jonka tekemisestä oikeasti nauttii. Jumala loi meidät jokaisen tarkoituksella erilaisiksi yksilöiksi, joista jokaisella on omat vahvuudet ja intohimon kohteet. Lähetystyön kentältä löytyy tarvetta niin korkeasti koulutetuille kuin niille, joille opiskelu ei ole oikein koskaan sopinut.

4. Mitä jos jotain sattuu?

Vaikka matkustaminen, uusien kulttuurien kohtaaminen ja yhteydenpito kotimaahan on paljon helpompaa kuin koskaan aikaisemmin, saattaa ajatus lähetystyöhön lähtemisestä silti pelottaa monia. Oma turvallisuus laitetaan usein kaiken muun edelle, ja jos jossain lähettyvillä tapahtuu jotain hälyttävää, on pelko aina välittömästi läsnä. Jos todella uskomme lupaukseen siitä, että Jumala huolehtii meistä täydellisesti, ei meillä tulisi olla mitään syytä pelkoon, sillä ”ovathan päivämme luetut jne.” Toisaalta lähetystyö on tänä päivänä varmasti paljon turvallisempaa kuin mitä se on ollut koskaan aikaisemmin – ja toisaalta mitä tahansa voi tapahtua vaikka kotona ollessa.

5 .En halua sitoutua loppuelämäkseni

Yleinen harhaluulo on, että kun kentälle kerran lähdetään, niin sieltä ei sitten enää paluuta ole. Tämä saattoi olla totta vielä 30 vuotta sitten, mutta nykyään on yhä yleisempää lähteä lähetystyöhön lyhyemmäksi aikaa. Esimerkiksi Operaatio Mobilisaation kautta on suhteellisen helppoa lähteä työhön vaikkapa vain muutamaksi kuukaudeksi tai vuodeksi.

6. Oma koti kullan kallis

Totuuden nimissä mukavuuden halu on yksi yleisimmistä syistä, miksi lähetystyöhön lähtemistä ei edes harkita. On paljon helpompaa pysyä tutuissa ympyröissä, ja elää elämää niin kuin kaikki muutkin tekevät, sen sijaan että hyppää ennalta määrittelemättömään Jumalan suunnitelmaan. Erään lähetystyöntekijän sanoin kaukokaipuu, vastuunpakoilu ja seikkailun halu ovat yleisimmät lähetystyöhön ajavat tekijät – oletko koskaan miettinyt, että nämä voivat olla Jumalan asettamia merkkejä siitä, että lähetystyö voi olla juuri sinulle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s