Vapaaehtoistoimintaa Ameriikan malliin

Elokuussa vierailimme Florencessa Etelä-Carolinassa, missä sijaitsee yksi OM:n laivatyön toimistoista (toinen toimisto on Mosbachissa Saksassa). Florencesta käsin hoidetaan monia asioita Logos Hope lähetyslaivan toiminnan ylläpitämiseksi. Henkilöstön lisäksi  täällä halloinnoidaan laivan teknisiä ja logistisia  tarpeita.

Logos Hope, kuten edellisetkin OM:n laivat, on tunnettu kirjallisuuden viemisestä ympäri maailman satamakaupunkeja ja vuoden aikana 2015 aikana noin 15 000 Uutta Testamenttia, 175 000 kristillistä kirjaa ja 628 000 kappaletta muuta opetuskirjallisuutta   lähti maailmalle laivan vierailijoiden mukana. Tämän mahdollistamiseksi Florencessa ylläpidetään jatkuvasti kasvavaa kirjavarastoa, josta toimitetaan materiaalia myös muille OM kentille ja kristillisille kirjakaupoille.

florencen videoKatso esittelyvideo Logos Hopesta ja Florencen vapaaehtoistoiminnasta

Tärkein toimiston ja kirjavaraston toimintaa ylläpitävä asia on aktiivinen vapaaehtoistoiminta. Sekä paikallisesta yhteisöstä että kansainvälisestä OM maailmasta saapuu ihmisiä palvelemaan käytännön tehtävissä. Ihmiselle, joka on kiinnostunut lähetystyöstä ja joka haluaa päästä mukaan käytännöntyön kautta voimme suositella tänne tulemista. Vapaaehtoiseksi voi tulla päiväksi, viikoksi tai moneksi kuukaudeksi ja heille tarjotaan täältä asunto. Uutena asiana laivatoimiston yhteydessä  toimii English immersion program -niminen projekti, jonka tarjoaa mahdollisuuden tulla opettelemaan ja vahvistamaan englannin kielen taitoa käytännön työn kautta. Tämä on suunniteltu erityisesti laivalle lähtemistä valmistavaksi kokemukseksi, mutta varmasti olisi hyvä kokemus kenelle tahansa, joka haluaa kehittää omaa kielitaitoaan ja saada itsevarmuutta vieraalla kielellä työskentelyyn.

IMG_2780

Vanhimmat vapaaehtoiset ovat 90-vuotias pariskunta, jotka tulevat tänne aina muutamaksi päiväksi viikossa. Kuulimme, että rouva oli juuri saanut erityisen kiitosviestin Logos Hopen konehuoneesta. Jokin vaatefirma Florencessa oli lahjoittanut suuren määrän myymättä jääneitä t-paitoja, joista sitten hän oli leikannut rättejä, jotka oli lähetetty laivalle muun toimituksen mukana ja nyt niitä riittää laivan teknikoiden käyttöön useaksi vuodeksi. Tällaiset pieniltä tuntuvat asiat saattavat tuntua pieniltä, mutta ne ovat monien ihmisten osallistumisen tulosta, joka lopulta vie Logos Hope- laivan uusiin satamiin ja hyvän sanoman uusille ihmisille.

.

.

.

Jos haluaisit lähteä mukaan OM:n toimintaan, tule Lähetä Minut leirille 7.-9.10. Nummelaan.

http://omsuomi.fi/index.php/lahde/laehetae-minut-viikonloppu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s