Ei tartte olla täydellinen

Jeesuksen seuraamisessa yksi tärkeä ja vaikea asia on oppia se, että Jumalan armo riittää. Ei tartte olla täydellinen. Tästä voimme lukea esimerkiksi Paavalin 2.kirjeestä Korinttilaisille (12:9-10). Paavali haluaa kirjeessään selkeästi ohjata uskovia välttämään kaikenlaista ylpeyttä, jottemme asettuisi Jumalan työn tielle. Olen kuitenkin alkanut miettimään, oikeuttavatko jotkut uskovat tällä ajatuksella huolimattoman työn tekemisen. ”Tehään ny vaikka tämmönen. Kyllä se ajaa asiansa, kun ei tartte olla täydellinen”

Samalla kun vältämme ylpistymistä, toivoisin ettei kukaan kuitenkaan jättäisi  käyttämättä Jumalalta saamaansa osaamista sen täydessä potentiaalissa. Kirjeessään kolossalaisille (3:23) Paavali kirjoittaa ”Mitä teettekin, tehkää se täydestä sydämestä, niin kuin tekisitte sen Herralle ettekä ihmisille.”

Huolellisuudella on oma merkityksensä siinä, että se todistaa Jumalasta Hänen antamiensa lahjojen kautta. Tärkeintä ei siis ole hyvä työnjälki itsessään, vaan se että pyrkii tekemään mahdollisimman hyvää työtä Jumalan valtakunnan edistämiseksi. Jumala ei odota meiltä täydellistä lopputulosta, vaan ainoastaan täydellistä omistautumista.

Oman osaamisen rinnalla on tärkeätä tunnustaa omaa vajavaisuutta ja myöntää rehellisesti, ettei osaa kaikkea.Olen vähitellen alkanut ymmärtää, ettei minun ole tarkoitus kokea olevani täydellinen, muttei myöskään korostaa omaa vajavuuttani. Jos pyrin aina  tekemään parhaani, on työpanokseni silloin riittävä.

Tatu

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s