Kuinka lähetystyöntekijäksi päädytään? – Suvin ja Tatun tarina

Heti naimisiin mentyämme, lähes 5 vuotta sitten, seisoin keittiön oviaukossa. Katselin olohuoneessa puuhastelevaa Tatua ja sanoin: ”Pitäisköhän meidän alkaa miettimään, voisko lähetystyö olla meidän juttu?” Asiasta ei oltu puhuttu aiemmin, mutta kysymykseeni Tatu vastasi, että aletaan vaan. Keskustelun jälkeen aloimme tutustumaan erilaisiin mahdollisuuksiin saada ensikosketus lähetystyöhön. Pienen pohdinnan jälkeen päädyimme osallistumaan Minimissio- kurssille, jonka aikana saimme neljän viikonlopun ajan tutustua eri järjestöjen tekemään lähetystyöhön, kuulla lähettien tarinoita ja oppia uusia asioita.

DSC03765.jpg
Näköala Istanbulin vanhalta muurilta keväällä 2014

Koulutuksessa puhuttiin paljon Turkissa tehtävästä työstä, ja kuinkas sattuikaan, olimme juuri päättäneet lähteä kevääksi 2014 vaihto-opiskelijoiksi Istanbuliin. Keväästä muodostuikin erittäin merkittävä lähetyskutsumme kannalta, sillä saimme mahdollisuuden tutustua Istanbulissa tehtävään työhön hyvin läheltä. Kevään jälkeen olimme entistä varmempia siitä, että haluaisimme sitoutua lähetystyöhön tulevaisuudessa. Kuitenkin meille oli alkanut muotoutua ajatus siitä, että emme ehkä ole perinteisen lähetystyömallin edustajia, ja etenkin Tatu alkoi haaveilemaan lähetystyön taustajoukoissa toimimisesta, eli toisin sanoen järjestössä toimimisessa sen edistämiseksi, että yhä useampi ihminen voisi lähteä levittämään evankeliumia. Koska Tatu oli juuri valmistumassa yliopistolta, aloimme rukoilemaan, että Jumala avaisi Tatulle oikean työmahdollisuuden. Heti seuraavana päivänä hänelle soitettiin Operaatio Mobilisaation Suomen toimistolta, ja kysyttiin, olisiko hän halukas aloittamaan työt Tampereen toimistolla viestinnän parissa tammikuussa 2015. Tatu ei voinut kieltäytyä, sillä hän oli jo jonkin aikaa seurannut ystäviään, jotka olivat jo kyseisessä järjestössä töissä, ja alkanut haaveilemaan siellä työskentelystä.

OM toimisto 1.jpg
Kesällä 2016  töissä OM:n Yhdysvaltojen toimistolla Tyronessa.

Näiden parin vuoden aikana meille molemmille on alkanut selkiytymään yhteinen näky siitä, että haluamme molemmat omalla työpanoksellamme olla edistämässä lähetystyötä ympäri maailmaa. Kesän 2016 vietimme OM:n Yhdysvaltojen toimistolla tutustuen heidän tapaansa tehdä töitä. Kesän anti oli erityisen merkittävää minulle, sillä sain huomata, että opiskeluni kasvatustieteen parissa ei ollut mennyt hukkaan, ja että osaamiselleni on selkeästi tarvetta työn piirissä. Nyt, tammikuussa 2016, olen tehnyt päätöksen liittyä Operaatio Mobilisaation työntekijätiimiin, mikä käytännössä tarkoittaa kannatuksenkeruuprosessia.

Tarkoituksenani olisi aloittaa työt Tampereen toimistolla mahdollisimman pian. Työn aloittamisen edellytyksenä on, että saamme kerättyä tarpeeksi työstämme innostuneita tukijoita, jotka sitoutuvat tukemaan työtämme sekä taloudellisesti että rukouksin. Me näemme, että lähetystyö on kaikkien kristittyjen yhteinen juttu, eikä pelkästään niiden, jotka konkreettisesti toimivat työn parissa. Hengellisen työn piirissä tarvitaan rahallisen tuen lisäksi vähintään yhtä paljon, tai oikeastaan jopa enemmän, myös rukoustukea ja rohkaisua.

Oman kokemuksen myötä uskallan sanoa, että lähetystyöhön osallistuakseen ei välttämättä tarvita valtavia merkkejä, kuten palavaa pensasta tai taivaalta satavia viiriäisiä. Meistä kumpikaan ei koskaan aiemmin ollut varsinaisesti ajatellut itseään lähetystyöntekijänä. Kuitenkin Raamattu selkeästi opettaa meitä menemään kaikkeen maailmaan ja tekemään kaikki kansat opetuslapsiksi, joten jo tämän kehotuksen vuoksi uskon, että lähetyskäsky koskee kaikkia kristittyjä tunteista riippumatta. Kun Jumalalle antaa vapaat kädet omaan elämäänsä, ei koskaan voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja se voi olla joskus  jopa jotain paljon jännittävämpää kuin koskaan aiemmin osasi odottaa.

-Suvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s