GLS ja 5 vinkkiä onnistuneeseen kokemukseen

GLS eli Global Leadership Summit alkaa olemaan seurakuntapiireissä hyvin tunnettu jokavuotinen tapahtuma, jota ainakin omassa kaveripiirissäni odotetaan innolla. Törmäsin kyseiseen tapahtumaan ensimmäisen kerran vuosia sitten seurakunnassamme ja rehellisesti sanottuna en aluksi yhtään ymmärtänyt, mikä tässä on niin hienoa. Tuntui oudolta ajatukselta lähteä katsomaan monta kuukautta aikaisemmin videoituja puheita isolta screeniltä. Tällainen etä-eventti alkoi vähitellen kiinnostaa, kun näin satunnaisia taltiointeja erilaisissa tilanteissa.  Lopulta oli aivan myyty, kun viime vuoden kesällä pääsin osallistumaan GLS:n livelähetykseen ollessamme töissä Yhdysvalloissa.

Toivottavasti olet myös tulossa GLS:ään Tampereelle, Ouluun, Helsinkiin tai Vaasaan – juuri siksi ajattelin jakaa ajatuksia siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota kaikkien puheenvuorojen ohessa. Tässä minun viisi vinkkiäni, miten saat kaiken irti GLS:stä.

1. Verkostoituminen

Huomaa kenen kanssa olet samassa paikassa. Todennäköisesti tulet paikalle työkavereiden kanssa, ja koska moni muukin on samalla tavalla liikkeellä, kannattaa jutella tuntemattomien kanssa. GLS kokoaan yhteen johtamisesta   kiinnostuneita ihmisiä, joten sinulla on varmasti jotain puhuttavaa jokaisen osallistujan kanssa.

2. Kirjamyynti

Tapahtuma kestää kaksi päivää, oma kehittymisesi on jokapäiväistä. Kokemukseni on, että tällaisiin tapahtumiin kannattaa varata vähän rahaa mukaan ja ostaa niitä mielenkiintoisimpien puhujien kirjoja. Tämä ei ole maksettu mainos vaan toteamus siitä, miten paljon enemmän voit oppia, kun myöhemmin syvennyt tapahtumassa käsiteltyihin aiheisiin.

3. Vapaaehtoiset

Ilman heitä ei tapahtuma olisi mahdollinen. Kannattaa kiittää niitä kavereita infossa ja keittiössä, jotka omalla panoksellaan tarjoavat osan sinun mahtavasta kokemuksestasi. Myös heidän kanssaan voi olla kiva jutella jossain työn ohessa ja ehkä sinä olet ensivuonna tekemässä samaa hommaa.

4. Lounaspaikat

Valmistaudu ja varaudu. Kun koko osallistujaporukka leviää samaan aikaan tapahtumapaikkaa ympäröiviin ravintoloihin ja ruokaloihin, ne ovat yllättävän täynnä. Kannattaa ennakkoon tsekata mihin ja kenen kanssa menee, eikä käyttää hyvää jonotusaikaa asian ihmettelyyn.

5. Jatkomestat

Rennompi mahdollisuus puhua siitä, mihin päivällä ei ole aikaa. GLS:n ohjelma on toimintaa täynnä, joten vanhojen kavereiden kanssa ei ole kunnolla aikaa vaihtaa kuulumisia, eikä niiden uusien kavereiden kanssa ehdi juttelemaan suosikki bändeistä, tai mistä sitten haluatkin puhua. Jos et itse voi tarjota jatkomestaa, niin kannattaa avoimesti kysellä, mitä muut suunnittelevat ja lounastauolla tsekkailla mukavannäköisiä kulmakuppiloita kaiken varalta.

———-

Pidän GLS:ää niin tärkeänä juttuja, että olen Tampereen tapahtumassa mukana vapaaehtoisena – ilmainen osallistumismahdollisuus saattoi olla osa syytä, mutta myös tapahtuman mahdollistaminen ja mukana oleminen ovat oikeasti tärkeitä asioita.

On pakko myöntää, että olen innoissani tämän vuoden tapahtumasta ja odotan innolla kuulevani hyviä puheenvuoroja maailman johtavilta yrittäjiltä, johtajilta ja ajattelijoilta, erityisesti Fredrik Häréniltä, joka on luovan liiketoiminnan asiantuntija. Odotan myös mahdollisuutta päästä keskustelemaan ja syventymään käsiteltyihin aiheisiin työkavereiden kanssa.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s